Απάντηση Κρεμλίνου σε Λευκό Οίκο: Δεν επιστρέφουμε τα δικά μας εδάφη

2 λεπτά ανάγνωση
15 Φεβρουαρίου 2017

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως δεν πρόκειται να δώσει τον έλεγχο της Κριμαίας στην Ουκρανία,  αντιδρώντας σε σχετικά σχόλια του Λευκού Οίκου ότι οι ΗΠΑ αναμένουν να γίνει αυτό.

“Δεν επιστρέφουμε τα δικά μας εδάφη. Η Κριμαία είναι μια περιοχή που ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι αναμένει από την Ρωσία να επιστρέψει στην Ουκρανία τον έλεγχο του εδάφους αυτού.
Η Ρωσία προσήρτησε την Κριμαία το 2014, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ οι οποίες της επέβαλαν κυρώσεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

Νίκαια: Τα μανικετόκουμπα του Άδ. Γεωργιάδη που άναψαν φωτιές… «Όταν πας να συναντήσεις τον δράκουλα, δεν βάζεις σταυρό;»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη «Πήγατε στη Νίκαια, στο ΚΚΕ και

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του