Η Νέα Δημοκρατία ζητάει σε ανακοίνωσή της να μην κινηθεί καμία διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες πριν το Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του «νόμου Παππά» και συμπλήρωσε ότι δεν θα επιτρέψει τα «καθεστωτικά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του να εξυπηρετηθούν σε βάρος του ΕΣΡ».

Απαντώντας στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ζητεί ευθέως τη διαιώνιση του «καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο» η Ν.Δ. τονίζει ότι δεν θα δεχτεί μαθήματα συνταγματικότητας από την κυβέρνηση «που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».

«Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημένο Υπουργό – καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Σημεώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη δημοσιοποίηση της επιστολής του κ. Μητσοτάκη προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) στην οποία φέρεται να σημειώνει ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης με τον νόμο Παππά.

Πηγές της Ν.Δ. τονίζουν ότι η επιστολή εστάλη πριν από 15 μέρες και πως σε αντίστοιχη ενέργεια προέβησαν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων. Οι ίδιες πηγές μιλούν για διαρροές που δεν ανταποκρίνονται με ακρίβεια στο πραγματικό περιεχόμενο της επιστολής.

Facebook Comments