Κάθε φορά που ο S&P 500 πραγματοποιεί εξαιρετικές ανοδικές περιόδους, ο VIX σημειώνει τα δικά του χαμηλά τα οποία ενίοτε έχουν ακόμα και ιστορικό χαρακτήρα. Παρακάτω υπάρχει ένα γράφημα του VIX και το που αυτός βρίσκεται σχετικά με την τρίτη τυπική του απόκλιση. Το παρακάτω γράφημα είναι μια απλή απεικόνιση της μεταβλητότητας και το που θα μπορούσε να οδηγηθεί ο VIX στις επόμενες συνεδριάσεις. Ωστόσο όπως είναι φανερό από το γράφημα, αν και ο VIX βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, η μεταβλητότητα δεν έχει σημειώσει σημαντική πτώση, διαφορετικά θα περιμέναμε η απόσταση μεταξύ των δυο γραμμών να είναι μικρότερη.

22 02 17 vix1

Σε μια ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση της κατάστασης της μεταβλητότητας στο VIX, επιβεβαιώνουμε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Η μεταβλητότητα του δείκτη μεταβλητότητας VIXβρίσκεται λίγο υψηλότερα από το 80 ενώ παραδοσιακά βρίσκει στήριξη κοντά στο 60. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πτωτική τάση είναι ισχυρή και ότι ο VVIX έχει διασπάσει και προηγούμενες στηρίξεις.

22 02 17 vix2

Η όλη συμπεριφορά του VIX δικαιολογεί πλήρως την τελευταία έντονα ανοδική κίνηση του S&P 500, αλλά η κατάσταση έχει γίνει περισσότερο ακραία και χρειάζεται προσοχή. Ωστόσο, χωρίς να υπάρξει επιβεβαίωση από την αγορά, οποιαδήποτε κίνηση είναι πολύ πρώιμη. Τέλος, στοιχεία τα οποία λάβαμε πριν από λίγη ώρα, δείχνουν απίστευτα μεγάλες αγορές σε vix calls που σημαίνει ότι αναμένεται έντονη άνοδος. Επίσης σήμερα λήγει και μέχρι τις 24 θα πρέπει να γίνει deliver μια τεράστια εντολή που θέλει τον VIX σε επίπεδα πάνω από το 16.  

Facebook Comments