Ρεν: Βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται η Κύπρος

2 λεπτά ανάγνωση
6 Αυγούστου 2013

Η βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης και σταδιοδρομίας, που μπορεί να επιτευχθεί αν διευκολυνθεί η επιστροφή της κυπριακής οικονομίας σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης με νέες ευκαιρίες απασχόλησης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν οι νέοι και τα άτομα με υψηλά προσόντα στην Κύπρο, σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν.

Ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις έκανε την ανωτέρω δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), Αντιγόνης Παπαδοπούλου. Η κύπρια ευρωβουλευτής έθεσε υπόψη της Κομισιόν το σοβαρό πρόβλημα της οικονομικής μετανάστευσης των νέων, επικαλούμενη τα αποτελέσματα έρευνας του Κυπριακού Ινστιτούτου Στατιστικολόγων.

Ο Όλι Ρεν σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην απάντησή του, ότι πρέπει να αποκατασταθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Κύπρο και να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Χαμηλώνει στο 1,8% την ανάπτυξη για το 2026 – Προειδοποίηση για επιπτώσεις από τη Μέση Ανατολή

Σε αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεών του για την ελληνική οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για