Τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη ανεργία σε τέσσερις χώρες της Ευρωζώνης κρούει ο ο επικεφαλής του γραφείου του Standard & Poor’s στη Γερμανία Τόρστεν Χίνριχς, συνδέοντάς την άρρηκτα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Νeue Οsnabrücker Ζeitung, ο Χίνριχς εκτιμά ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος να μην καταστεί δυνατό για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία να φέρουν εις πέρας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς η ανεργία τείνει να αυξάνεται γραμμικά όσο διατηρείται η πολιτική λιτότητας.

«Η υψηλή ανεργία στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία είναι κοινωνικά εκρηκτική», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του.

«Θα πρέπει να υπάρξει μία κοινωνική συνομολογία για τα μέτρα διάσωσης. Και η υψηλή ανεργία δεν βοηθά», προσθέτει ο αξιωματούχος του S&P και σημειώνει ότι οι πολίτες στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήδη έχουν αποδείξει πως είναι μεν πρόθυμοι να ανεχθούν τα μέτρα λιτότητας, όμως «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ άπειρον».

Στην Ιταλία ελλοχεύει ο κίνδυνος «η νέα κυβέρνηση να μην είναι αρκούντως δυνατή για να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα ενδυναμώσουν την ανάπτυξη», επισημαίνει ο Χίνριχς.

Facebook Comments