Τα στρατεύματα του συριακού στρατού καθαρίζουν την ιστορική αρχαία πόλη της Παλμύρας από τις βόμβες και τα εκρηκτικά που άφησε πίσω του το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας της συριακής πλευράς που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε πως η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα λόγω του μεγάλου αριθμού ναρκών που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις του έχουν ανακαταλάβει πλήρως την αρχαία πόλη της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές.

Αυτή είναι τρίτη φορά που η αρχαία -ανεκτίμητης αξίας ρωμαϊκή- πόλη της Παλμύρας αλλάζει χέρια μέσα σε ένα χρόνο. Οι συνεχείς βομβαρδισμοί και οι μάχες έχουν καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τον ιστορικό της πλούτο.

Η Παλμύρα υπήρξε κατά την αρχαιότητα σημαντική πόλη της κεντρικής Συρίας, κτισμένη σε μία όαση 215 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού και 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ευφράτη.

Για αιώνες ήταν ζωτικός σταθμός για τα καραβάνια που διέσχιζαν τη Συριακή έρημο και ήταν γνωστή ως η «Νύμφη της Ερήμου».
 

Facebook Comments