Δριμεία κριτική στη Ν.Δ. και την ηγεσία της άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης.

Αναμένουμε τη στάση που θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΕΛΚ και αναρωτήθηκε «εάν θα συνεχίσει να παρακαλά τους Ευρωπαίους να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση», αν θα ζητήσει ρύθμιση για το χρέος, αν θα ζητήσει μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, αν θα ζητήσει τα αντίμετρα να κατευθυνθούν στους συνταξιούχους.

«Τι θα ζητήσει;» ρώτησε η κ. Σβίγκου, σημειώνοντας ότι «η Ν.Δ. δεν ψήφισε ούτε τη στήριξη στους συνταξιούχους, επειδή αυτό δεν είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές». «Αυτό την ένοιαζε. Το πώς θα πάρουμε την άδεια από τους δανειστές», σχολίασε και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει κυβέρνηση η οποία μπορεί να κάνει κάτι απέναντι στους δανειστές και στις απαιτήσεις τους», συνέχισε.

Ακόμη, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε της Ν.Δ. ότι επιμένει στην καταστροφολογία και την κινδυνολογία, η οποία, όπως είπε, «προσκρούει στην ίδια την πραγματικότητα, από τη στιγμή που όλα τα στοιχεία δείχνουν την υπεραπόδοση στους στόχους σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον».

«Η ΝΔ συνεχίζει να επιμένει σε πρόσθετες περικοπές κρατικών δαπανών, γνωρίζοντας ότι έχουν τόσο περικοπεί οι κρατικές δαπάνες τα τελευταία χρόνια -και μιλώ για τα χρήματα που δίνονται στα σχολεία, στα νοσοκομεία κ.λπ.- που αν υπήρχε κι άλλη θηλιά σ αυτά τα έξοδα, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει καμία δημόσια δομή και δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κοινωνικό κράτος», πρόσθεσε η κ. Σβίγκου.

Facebook Comments