Στο νόμο Κατσέλη για τα “υπερχρεωμένα νοικοκυριά” υπάγονται με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και τα “κόκκινα” δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Η απόφαση δίνει “ανάσα” σε χιλιάδες πολίτες καθώς βάσει της απόφασης το χρέος τους μπορεί να “κουρευτεί” ενώ εκτός κινδύνου τίθενται και οι πρώτες κατοικίες τους.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτές τις εισηγήσεις της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου και του αρεοπαγίτη Γιώργου Αναστασάκου οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα συγκεκριμένα δανεια υπάγονται στον “νόμο Κατσέλη”.

Αντίθετα , επεσήμαναν πως δεν μπορούν να υπαχθούν στον επίμαχο νόμο τα προσωπικά δανεια “εκτάκτων αναγκών” που χορήγησε ο Οργανισμός σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και υπαλλήλους του προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε περιπτώσεις γάμου, τοκετού, σοβαρής ασθένειας, ή έκτακτης στεγαστικής ανάγκης.

Όταν ο ΟΕΚ αντικαταστάθηκε από τον ΟΑΕΔ προέκυψε “κενό” καθώς ο νέος οργανισμός έκρινε οτι τα επίμαχα δανεια δεν μπορούν να υπαχθούν στις ευνοικές ρυθμίσεις του “νόμου Κατσέλη”. Στον Αρειο Πάγο προσέφυγε δανειολήπτης του ΟΕΚ με πλήρη εγγύηση και επιδότηση του επιτοκίου από το Δημόσιο .

Το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτή αίτησή του για ρύθμιση χρεών του στις τράπεζες αλλα απέρριψε την αίτησή του για ρύθμιση των οφειλών του στον ΟΕΚ ύψους 77.703 ευρώ με το σκεπτικό οτι τα συγκεκριμένα δάνεια εξαιρούνται από τον “νόμο Κατσέλη”.

Facebook Comments