Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου

Μείωση μισθών στο λιανικό εμπόριο προτείνει η ΕΣΕΕ

4 λεπτά ανάγνωση
14 Αυγούστου 2013

Τη μείωση έως και 13% των μισθών για 500.000 εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, διαφορετικά, όπως λέει, αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

«Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών», δηλώνει στην «Ημερησία» ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προτείνει να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ (όσο ήταν ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου και τη μείωση 22% – 32% που επιβλήθηκε με νόμο).
Συμβιβαστική λύση επιδιώκουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Την επιδίωξη συμβιβαστικής λύσης («λογική μείωση μισθών») με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας θα επιδιώξει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, όπως δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν και τη μη υποχρέωση εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων από τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική άνοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο: 8η η Ελλάδα στο UEFA ranking 2025/26

H Ελλάδα σκαρφάλωσε-από την 9η- στην 8η θέση της τρέχουσας κατάταξης της

S&P: Σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και ισχυρό σήμα για νέα αναβάθμιση

Θετική δυναμική για την ελληνική οικονομία και σαφές μήνυμα σύγκλισης με τον

Στ. Κασσελάκης: «Έχω ωριμάσει πολιτικά και ξέρω τί χρειάζεται για να πάω μπροστά η χώρα μου και η Ευρώπη»

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί «πολιτικής ωρίμανσης» μοιάζει περισσότερο με επικοινωνιακό