Aπώλειες καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, με τις τράπεζες να σημειώνουν το μεγαλύτερο βάρος των απωλειών με πτώση κοντά στο 3% και τον γενικό δείκτη να απομακρύνεται από την αντίσταση των 980 μονάδων, κινούμενος στις 944 μονάδες.

Το…  «καλό» νέο είναι ότι οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές και διαμορφώνονται μόλις στα 7 εκατ. Ευρώ, που σημαίνει ότι η θερινή ραστώνη το κύμα των αγορών του περασμένου διαστήματος, που έφερε τον τζίρο στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και δύο μήνες περίπου. Από την άλλη, σύμφωνα με τους χρηματιστές, ο χαμηλός τζίρος δείχνει ότι οι επενδυτές παραμένουν στις θέσεις τους και πως οι όποιες πωλήσεις, συντελούνται λόγω αποχής αγοραστών.

Από την άλλη, δεν θα μπορούσε να μην πει κανείς ότι η άνοδος 25% της αγοράς από τις 15 Ιουλίου, είναι λογικό να προκαλέσει τάσεις διόρθωσης, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν λογικές αποτιμήσεις στο ταμπλό ενόψει ενός δύσκολου φθινοπώρου, όπου η κυβέρνηση θα αναμετρηθεί με τις αντοχές της κοινωνίας.

Οι αποκρατικοποιήσεις, έτσι, όπως τις παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Σταυρίδης, η πώληση των τραπεζικών assets, τα εν εξελίξει stress tests της Blackrock στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα μετά την ανακεφαλαιοποίηση, είναι μερικά από τα ζητήματα που πρόκειται να κυριαρχήσουν στην εγχώρια κεφαλαιαγορά με την έλευση του φθινοπώρου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,26%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνουν μόνο οι μετοχές της Ιντραλότ (+2,35%) και της Coca Cola HBC (+0,05%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Folli Follie (-4,15%), της Εθνικής (-3,25%), της Eurobank Properties (-3,23%), της Jumbo (-2,16%) και της MIG (-2,01%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών(+0,48%) και των Ταξιδιών(+0,35%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-4,10%), των Προσωπικών Προϊόντων (-2,88%) και του Πετρελαίου (-1,44%).

Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 35 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λανακάμ +9,98%, Ιντραλότ +2,35%, Inform Λύκος +2,33% και Κανάκης +1,92%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Quest Συμμετοχών -6,54%, Folli Follie -4,15%, Εθνικής -3,25% Eurobank Properties -3,23% και Τέρνα Ενεργειακή-2,17%.

ΧΣ

Facebook Comments