Την έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατατάσσοντας ψηλά στις προτεραιότητες της Ν.Δ. το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «αυτό το οποίο συμβαίνει κάθε μέρα στους ελληνικούς δρόμους είναι μια εθνική τραγωδία. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, χιλιάδες τραυματίζονται, καταστρέφονται ζωές. Διότι, δυστυχώς, είμαστε ουραγοί ακόμα στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα».

Σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι περίπλοκο και δεν έχει μια μαγική λύση. Όμως, όπως πρόσθεσε, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μέσα από τα μάτια των παιδιών είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό βήμα.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων δυο εβδομάδων, θα παρουσιάσει σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με τίτλο «Προσέχω».

«Πιστεύω ότι στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας δεν χωρούν μικροκομματικοί διαχωρισμοί. Είναι ένα εθνικό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο έχει στη ρίζα του μια κουλτούρα για το πως αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στο δρόμο, το σεβασμό προς το συνοδηγό, το σεβασμό προς τους συνεπιβάτες μας, οι οποίοι πάρα πολύ συχνά είναι και τα μέλη της δικής μας οικογένειας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα προς όλους, να καταλήξουν σε μια συγκροτημένη στρατηγική για το θέμα της οδικής ασφάλειας.
«Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα το οποίο είδα σε μια ζωγραφιά που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, από ένα κοριτσάκι 12 χρονών, μπροστά σε ένα ατύχημα, το οποίο λέει: “Φυσικά και ο μπαμπάς μου φορούσε ζώνη, αλλά ταυτόχρονα μιλούσε στο κινητό, κάπνιζε το τσιγάρο του και έπινε τον καφέ του”. Αυτή είναι η οπτική ματιά ενός κοριτσιού 12 ετών για το πως αντιλαμβάνεται, σήμερα, το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας και τις συμπεριφορές των οδηγών. Που φυσικά είναι κατά κανόνα αυτοί οι οποίοι προκαλούν τα πιο πολλά ατυχήματα», σημείωσε.

Facebook Comments