Ζήτησε δημοσίως στην Ευρωβουλή την παραίτηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, αφότου ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών δεν παρέστη για τρίτη φορά σε προγραμματισμένη συζήτηση που αφορούσε την Ελλάδα.

«Είναι σκάνδαλο που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν συμμετέχει στη συζήτηση για την Ελλάδα», είπε ο κ. Βέμπερ, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Twitter.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι κάποιες χώρες της ευρωζώνης είχαν σπαταλήσει χρήματα «στα ποτά και στις γυναίκες», ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι οι αντιλήψεις του προέδρου του Eurogroup δεν είναι συμβατές με τη θέση του, και συνεπώς θα πρέπει να παραιτηθεί.

Σκληρό ήταν το σχόλιο και του προέδρου της Ευρωβουλής, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος έγραψε στο Twitter για «ομόφωνη καταδίκη» της «πολλοστής άρνησης» του κ. Ντάισελμπλουμ να «απαντήσει σε ερωτήσεις για θυσίες που έχουν κάνει οι πολίτες μας».

Facebook Comments