Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε μόλις το 2010 ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 600 εκατομμύρια παγκοσμίως που διαβούν σε άθλιες συνθήκες εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ελλάδα. Δυστυχώς, η χώρα μας κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στις κακοποιήσεις. Ο βασανισμός και οι δολοφονίες είναι καθημερινό φαινόμενο με εύκολο στόχο τα αδέσποτα και με εύκολη λύση τη διαδομένη φόλα ως ρύθμιση του πληθυσμού τους και επίλυση των προβλημάτων που προκαλούν κατά τη γνώμη κάποιων αλλά και τα πεταμένα κουτάβια ή γατάκια στα σκουπίδια. Τα δημοτικά κυνοκομεία στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν καταλήξει σε κολαστήρια (Βόλος, Κοζάνη, Λάρισα, Σέρρες, Λαμία, Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Σπάρτη και ένα σωρό άλλα) με εικόνες ντροπής να λαμβάνουν καθημερινά δημοσιότητα καθώς οι δημοτικές αρχές είτε επιτηδευμένα αδιαφορούν – βλέπετε τα αδέσποτα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την ύπαρξή τους έχουν – είτε καταχράζονται τα χρήματα που διατίθενται και οι υπεύθυνοι των κυνοκομείων κυριολεκτικά αισχροκερδούν πάνω στα πτώματά τους. Οι υιοθεσίες, ιδίως των ενήλικων και με υγείας, σκύλων και γάτων λίγες ενώ το εμπόριο ψυχών κάνει πάρτι.  

 

Σήμερα γιορτάζουν τα βασανισμένα και σχεδόν αόρατα πλάσματα, τα αγγελικά ψυχάκια σε έναν κόσμο διαβολικά πλασμένο. Χρόνια πολλά, λοιπόν, στους αγγέλους των δρόμων που αγαπάνε ειλικρινά με ανιδιοτέλεια, σε εκείνες τις ψυχές που τις καταδικάζουν κάτι δίποδα τέρατα από τη γέννησή τους, στα αγγελούδια με ουρά, με τέσσερα πόδια ή και τρία ή και δύο καθώς κάποιοι συνάνθρωποι μας φρόντισαν γι αυτό, που δίνουν απλόχερα ό,τι έχουν και δεν έχουν, που ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς – τους τάχα μου έλλογους – τι σημαίνουν η αγάπη, η πίστη, η αφοσίωση. Χρόνια πολλά στους πραγματικούς και πιστούς μας φίλους που λιώνουν στους δρόμους, τα κολαστήρια ψυχών, τα καταφύγια, τα χωράφια, τις ταράτσες, τα μπαλκόνια. Στα αδύναμα πλάσματα που δεν έχουν φωνή σαν τη δικιά μας για να ακουστούν εδώ, σε έναν πλανήτη θηρίων, σε αυτά που δεν φέρουν κανένα μερίδιο ευθύνης για την τύχη τους, σε αυτά που είναι άμοιρα στα χέρια μας.

  

Χρόνια πολλά και ελπιδοφόρα σε όλα τα κατατρεγμένα αδέσποτα που βασανίζονται άδικα σε έναν κόσμο που αντί να γυρίζει γύρω από τον ήλιο αναλώνεται κατ’ αποκλειστικότητα σε αέναες περιστροφές γύρω από τον άνθρωπο και συγκεκριμένα το 20% του ανθρώπινου πληθυσμού. Αγαπάτε πολύ, αγαπάτε όσους σας αγαπάνε πολύ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ποδιών τους ή τη διαφορετική μορφή τους, αγαπάτε. Αγαπάτε γιατί χανόμαστε. Χρονιά πολλά μα κυρίως ευτυχισμένα για όλες τις μέρες του χρόνου.

  

ΥΓ1: Αν η ανθρωπότητα αντιλαμβανόταν τη φρικαλεότητα που προκαλεί στα ζώα θα αυτοκτονούσε μαζικά. Αγαπάτε γιατί χανόμαστε! (Και παίρνουμε μαζί μας και τους αδικοχαμένους)

ΥΓ2: Όσοι βρίσκετε και χαρακτηρίζετε ως υπερβολική, «κολλημένη», υπερευαίσθητη, άκαιρη λόγω συνθηκών ή ακόμη και φανατική τη στάση όσων ασχολούνται με τα αδέσποτα σκεφθείτε μήπως είναι απλώς ευαισθητοποιημένη, διακρίνεται από ευθιξία και λειτουργεί ως αντιστάθμισμα σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η αναισθησία ενώ αισθητή παρουσία έχουν οι κάφροι. Επίσης, οι φιλόζωοι δεν είναι αργόσχολοι που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν αλλά άνθρωποι που δεν ασχολούνται μόνο με την πάρτη τους ή το είδος τους. Η φιλοζωία είναι ευσυνειδησία. 

*To MarketNews.gr έχει τη στήλη AnimaLove η οποία είναι αφιερωμένη στα ζώα. Έχει διενεργήσει αυτοψία σε δύο δημοτικά κυνοκομεία (Φλώρινα και Λαμία), εκτενές ρεπορτάζ για το κυνοκομείο του Βόλου, δημοσιοποιεί περιστατικά κακοποιήσεων και προωθεί υιοθεσίες αδέσποτων

 Αποτέλεσμα εικόνας για κυνοκομειο λαμιας 

**Η κεντρική φωτογραφία ελήφθη στις 18/10/2015 στο κλουβί 5 του κυνοκομείου Βόλου το οποίο επί δημαρχίας Α. Μπέου και υπ’ ευθύνης Ν. Πολύζου είχε μετατραπεί σε κολαστήριο. Η Πεντάμορφη(δίχως άλλα τέρατα), όπως ονομάζεται σήμερα, υιοθετήθηκε εκείνη την ημέρα. Μετρούσε ώρες, ήταν 13 κιλά με λεισμανίαση, εριλιχίωση, ψώρα, τρίτο βλέφαρο και μικρά ογκίδια στο στόμα από την ασιτία και την αβιταμίνωση. Πλέον ζει ευτυχισμένη, είναι 35 κιλά και υγιής. 

Facebook Comments