Aιματοβαμμένη η Κυριακή των Βαΐων για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου σήμερα. Σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια. Ο απολογισμός είναι τραγικός, ξεπερνά τους 47 νεκρούς και 150 τραυματίες. 

Η πρώτη δολοφονική επίθεση

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν την Κυριακή μετά από βομβιστική επίθεση σε κοπτική εκκλησία στην πόλη Τάντα του Καΐρου. Σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου, η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile News, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός Άχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία και ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμη γνωστό «αν είχε τοποθετηθεί βομβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε». 

Η δεύτερη δολοφονική επίθεση

Δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά σε εκκλησία Κοπτών. Αυτή την φορά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου παγιδευμένο όχημα εξερράγη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Τα θύματα της επίθεσης ήταν αστυνομικοί. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας αστυνομικός εμπόδισε τον βομβιστή να εισέλθει στο εσωτερικό του ναού και εκείνος αμέσως πυροδότησε τη βόμβα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που είναι φιλικά προσκείμενο των τζιχαντιστών, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο

Facebook Comments