Σε μια συνέντευξη από το Λευκό Οίκο, στο Bloomberg, ο Trump για πρώτη φορά ως Πρόεδρος αναφέρθηκε στις τράπεζες και στο ενδεχόμενο να υπάρξει διάσπαση των μεγάλων τραπεζών, προκειμένου η αμερικανική αλλά και η παγκόσμια οικονομία να μη βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με διλήμματα τύπου: too big to fail…

“Κάποιοι θέλουν να επιστρέψουν στο παλιό σύστημα. Αυτό πρέπει να το εξετάσουμε”, τόνισε ο Trump. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο, δεν θα προκαλέσουν φόβο σε τράπεζες και επενδυτές, αφού ο βασικός σύμβουλος του Trump επί των οικονομικών θεμάτων είναι ο Gary Cohn, πρώην Πρόεδρος της Goldman Sachs. Με απλά λόγια, άνθρωπος του συστήματος, που γνωρίζει άριστα τι θέλουν οι τράπεζες.

Ο Trump έχει υπάρξει πολέμιος της νομοθεσίας Dodd-Frank, η οποία επεβλήθει το 2010, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις τράπεζες να αναλάβουν στο μέλλον, επικίνδυνα στοιχήματα τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιζήμια για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, αυτό είχε επιπτώσεις στα τραπεζικά κέρδη και ο Trump έχει προαναγγείλει ότι η νομοθεσία αυτή, θα επανεξεταστεί.

Ο Trump σέβεται πολύ τις απόψεις των στελεχών από κάθε κλάδο και όταν λίγο μετά από την επίσημα ανάληψη της Προεδρίας, είχε καλέσει στο Λευκό Οίκο τα ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων εταιριών, είχε πει προς τον επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon: “Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Jamie να μου μιλήσει για την οδηγία Dodd-Frank. Λοιπόν Jamie, μίλα μου για αυτή…”

Facebook Comments