Μια αίθουσα τύπου και ο χώρος μπροστά στο Μουσείο του Λούβρου εκκενώθηκαν προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό μιας ύποπτης αποσκευής, ανέφεραν η αστυνομία και ένας αξιωματούχος του επιτελείου του Εμάνουελ Μακρόν.

Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, και φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Εμάνουελ Μακρόν, έχει προγραμματίσει να εκφωνήσει εκεί την ομιλία του σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής.

Μετά τον εντοπισμό μιας ύποπτης τσάντας, ζητήθηκε από τους 300 δημοσιογράφους (που βρίσκονταν σε διαδικασία διαπίστευσης) να φύγουν από την περιοχή για λόγους ασφαλείας και οδηγήθηκαν σε άλλη περιοχή», δήλωσε ένας αξιωματούχος από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Μακρόν.

Ισλαμικό Κράτος: Σκοτώστε τους υποψηφίους – φωτιά στα εκλογικά κέντρα

Εν τω μεταξύ, κάλεσμα στους υποστηρικτές του στη Γαλλία να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις ανήμερα των προεδρικών εκλογών και να δολοφονήσουν υποψήφιους απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με υπηρεσίες που παρακολουθούν την προπαγάνδα των τζιχαντιστών.

Στη γαλλόφωνη έκδοση του τζιχαντιστικού περιοδικού Rumiyah, που εκδόθηκε τρεις ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, το ISIS παροτρύνει τους οπαδούς του να «τηρήσουν την υποχρέωσή τους», να δολοφονήσουν έναν υποψήφιο και να πυρπολήσουν εκλογικά κέντρα, όπως μεταδίδει το Ερευνητικό Ινστιτούτο Μέσων Ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής (MEMRI), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

Facebook Comments