Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 84-54 τον Άρη στο ΣΕΦ κι έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών των play off της Α1 μπάσκετ.

Εννέα ημέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό του final 4 της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ολυμπιακός έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε από νωρίς το προβάδισμα και μετά την πρώτη περίοδο άρχιζε σιγά-σιγά να «χτίζει» και διψήφια διαφορά, η οποία «εκτοξεύθηκε» στο δεύτερο μέρος.

Η επικράτηση των «ερυθρόλευκων» σε όλα τα επίπεδα ήταν πλήρης στην επανάληψη, διάστημα στο οποίο έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα και με σωστές επιθετικές επιλογές ξέφυγαν πάνω από 30 πόντους (82-49).

Οι Θεσσαλονικείς πάλεψαν στο πρώτο 10λεπτο (όταν και μείωσαν σε 17-21), αλλά στη συνέχεια δεν κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ και «παραδόθηκαν άνευ όρων». 

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά το ερχόμενο Σάββατο στο «Αλεξάνδρειο» (17:00), όπου ο Άρης θα επιδιώξει να ισοφαρίσει τη σειρά και οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν το 2-0 και να βρεθούν «αγκαλιά» με την πρόκρισή τους στους τελικούς της Α1.

Ο Ολυμπιακός, που έπαιξε και πάλι χωρίς τον τραυματία, Ματ Λοτζέσκι, είχε σε πολύ καλή μέρα τους Παπανικολάου, Γιανγκ, Γκριν που πέτυχαν από 17 (ο πρώτος) και 11 πόντους (οι άλλοι δύο) αντίστοιχα.

* «Πάγωσαν» οι παρευρισκόμενοι στο ΣΕΦ με τον τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έπεσε στο παρκέ μετά από αγκωνιά που δέχτηκε στην καρωτίδα από αντίπαλό του. Για μερικά λεπτά ο διεθνής φόργουορντ έμεινε ξαπλωμένος στο παρκέ με το ιατρικό τιμ να του παρέχει άμεσα τις πρώτες βοήθειες. Τελικα σηκώθηκε και κατευθύνθηκε στ΄ αποδυτήρια, ενώ δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης (έπαιξε μόλις δυόμιση λεπτά στην πρώτη περίοδο).

* Τον αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παρακολούθησε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον αδελφό του Κώστα. Ο σταρ του Μιλγουόκι αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ δε σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται με μικρούς και μεγάλους. 

Facebook Comments