Κι άλλη πτώση καταγράφεται σήμερα στο κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διατηρούνται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε χρόνων.

Ενδεικτικά, αυτή την ώρα (12.54), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 2,6 μονάδες βάσης στο 5,627% και του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 4 μονάδες βάσης στο 5,356%.

Χθες, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διολίσθησε κάτω του τεχνικού ορίου του 5,63% για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η σημαντική βελτίωση στις αγορές ομολόγων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, αποδίδεται στην επίτευξη «τεχνικής συμφωνίας» για τη β’ αξιολόγηση αλλά και στις προοπτικές διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Μια οριστική λύση για το χρέος, άλλωστε, εκτιμάται ότι θα προλειάνει το έδαφος για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εξέλιξη η οποία με τη σειρά της θα «ανοίξει» την πόρτα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Facebook Comments