Η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη, το μεσημέρι, στα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, στα τέλη Ιουνίου, πρότεινε συγκεκριμένα βήματα για την ίδρυση νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με την πρόταση της κ. Γεννηματά, το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα εισηγηθεί προς τα κόμματα τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. Τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της ΔΗΣΥ μέσα σε εύλογο χρόνο, παίρνουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα. (πολυκομματικός ή όχι). Στη συνέχεια θα προχωρήσει η εκλογή επικεφαλής από τη βάση. «Πάμε σε εκλογή. Οι κάλπες στη βάση είναι το επόμενο μεγάλο βήμα.

Με βάση το μητρώο που δημιουργείται, προχωρούμε στο Ιδρυτικό Συνέδριο και την εκλογή οργάνων», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσδιορίζοντας ως χρονική κατάληξη όλων των διαδικασιών τις αρχές του 2018 υπό την αίρεση απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων.

Facebook Comments