Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που άφησαν πίσω τους τις ανησυχίες των επενδυτών για μία τυχόν στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία

Η μετοχή της Vodafone πρωταγωνιστεί στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς σημειώνει άνοδο με +8,53%, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Verizon Communications να πουλήσει το 45% που κατέχει στην κοινή εταιρεία τους τη Verizon Wireless.

Με τη Vodafone να σέρνει το χορό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αυξήθηκε +0,43%. Ωστόσο, οι πετρελαϊκές εταιρείες διανύουν μία δύσκολη ημέρα, καθώς η άνοδο της τιμής του πετρελαίου λόγω της Συρίας οδηγεί σε πτώση της μετοχή τους.

Συγκεκριμένα, απώλειες -1,33% καταγράφει η μετοχή της Royal Dutch Shell και πτώση -0,99% σημειώνει η μετοχή της γαλλικής Total.
Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο +0,61%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη προσθέτει +0,36% και στο Παρίσι ο CAC 40 αυξάνεται +0,37%.

Θετική είναι η εικόνα και στην περιφέρεια της Ευρώπης, με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να βρίσκεται στο +0,11% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να σημειώνει άνοδο +0,66%.

Facebook Comments