Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του βρετανικού Κοινοβουλίου, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει για τη συμμετοχή ή μη, της Βρετανίας σε μια επίθεση στη Συρία. Η εμπλοκή αυτή, αφήνει τον Ομπάμα εκτεθειμένο καθώς για την ώρα, δεν έχει τη στήριξη ενός από τους καλύτερους συμμάχους των ΗΠΑ.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ομπάμα εμφανίζεται σκεπτικός και ότι ΗΠΑ και Αγγλία έχουν υποχωρήσει από τις αρχικές τους σκέψεις.

Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς η απόφαση για εμπλοκή στη Συρία δείχνει να είναι ειλημμένη. Επαναλαμβάνω χθεσινό μου σχόλιο ότι, ένας πόλεμος των «δυο ημερών» είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.

Το ζήτημα της Συρίας δεν είναι απλό. Εντάσσεται εντός του γεωπολιτικού παιχνιδιού που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ημέρα που ξεκίνησε η κρίση. Στη Συρία υπάρχουν πολλές εμπλεκόμενες πλευρές. Υπάρχοει η Αμερική με τους Συμμάχους τηςς, η Ρωσία, το Ιράν. Και όλοι μάχονται για το ενεργειακό πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά το δολάριο, βρίσκεται σε δοκιμασία μιας κρίσιμης αντίστασης η οποία θα δείξει εάν ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας της αποστροφής του κινδύνου ή αν θα υπάρξει και πάλι υποχώρηση της έντασης στις αγορές.

Facebook Comments