«Δεν συζητάμε για μια χερσαία επίθεση αλλά για ένα περιορισμένο χτύπημα» σημείωσε. Ο Μπαράκ Ομάμα δήλωσε ότι θα προτιμούσε να υπήρχε συναίνεση μεταξύ των χωρών-μελών της διεθνούς κοινότητα για μια κοινή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ενώ άφησε αιχμές κατά των Ηνωμένων Εθνών για έλλειψη αποφασιστικότητας.

Κανείς, πρόσθεσε, δεν είναι πιο ανήσυχος από εμένα για τα πολεμικά σχέδια, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να προασπίσουν τις διεθνείς συμβάσεις. Εχει δημιουργηθεί η εντύπωση σε όλο τον κόσμο ότι κάτι πρέπει να γίνει με την κατάσταση στη Συρία «αλλά κανείς δεν θέλει να το πράξει», πρόσθεσε.

Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, αλλά και των συμμάχων τους όπως το Ισραήλ και η Ιορδανία, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους των ΗΠΑ και τα μέλη του Κογκρέσου για την ανάληψη δράσης κατά του καθεστώτος του Σύρου Προέδρου.

Υποστήριξε επίσης ότι η ανυπαρξία αντίδρασης στέλνει το μήνυμα ότι οι διεθνείς κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα και τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει για την κατάσταση στη Συρία αλλά “κανείς δεν θέλει να το κάνει”.

Facebook Comments