… Άλλαξε ο μήνας, η αγορά κινείται κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις που άρχισαν πάλι περί εξόδου της χώρας από το ευρώ. Την Πέμπτη είναι το roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, το οποίο αρχίζει μία μέρα πριν. Είναι 25 εταιρείες και έχουν χίλια ραντεβού…

…Κατά τα άλλα, τα αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν και όπως παρατηρεί η αγορά κάθε προηγούμενο τρίμηνο και καλύτερα…

…Καλή συνέχεια για ΔΕΗ, Αεροπορία Αιγαίου, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Πλαίσιο, Σαράντη, ΜΕΤΚΑ, Autohellas, Ιασώ, ΟΛΠ, Κυριακίδης, Κανάκης, FFGroup, Profile, Ικτίνο, MLS Πληροφορική, Περσέα, Καράτζη, Ελτον Χημικά και Πλαστικά Κρήτης. Με κέρδη αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι κινήθηκαν ο ΟΤΕ, η Frigoglass, τα Πλαστικά Θράκης.

…Αρνητικά μεγέθη ή κατώτερα των προσδοκιών ανακοινώθηκαν από Τιτάνα, Φουρλή, Ιντραλοτ, Ελληνικά Πετρέλαια και την Motoroil. Επέστρεψαν σε κέρδη Παπουτσάνης, Δομική Κρήτης, Πετρόπουλος, Unibios, ΕΛΤΡΑΚ, Kleeman, Info-Quest, EKTEΡ, Ευρωσύμβουλοι, Λάμψα, Βαρβαρέσος, Mermeren Combinat ενώ κράτησε το «συν» του α’ τριμήνου η HOL.

…MIG: Η κερδοφορία του Ομίλου επηρεάστηκε αρνητικά από την αναπροσαρμογή της αναβαλλόμενης φορολογίας ύψους 35 εκ. ευρώ.

…Νηρέας: O όμιλος σχημάτισε έκτακτες προβλέψεις 7,8 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 6,7 εκ. ευρώ αφορούσαν συνδεδεμένες εταιρίες του ομίλου.

…Motor-oil: Οι ζημιές από αποθέματα διαμορφώθηκαν σε 38 εκατ. ευρώ από 10 εκ. ευρώ στο α’ τρίμηνο.

…Ελληνικά Πετρέλαια: Οι ζημιές από αποτίμηση αποθεμάτων διαμορφώθηκαν σε 95 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

…Εθνική Τράπεζα:Από αναβαλλόμενους φόρους προέκυψε θετική διαφορά 208 εκ. ευρώ ενώ από την απομείωση της Eurobankυπήρξε αρνητική διαφορά 17 εκ. ευρώ.

…Τράπεζα Πειραιώς:H αρνητική υπεραξία διαμορφώθηκε σε 3,8 δις ευρώ με την προσθήκη 400 εκ. ευρώ από την εξαγορά της Millenium στο β’ τρίμηνο.

…Intralot: Η επιβάρυνση από νομισματικές διαφορές διαμορφώθηκε στα 10 εκ. ευρώ.
…Ελληνικά Χρηματιστήρια: Από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την διαδικασία διαγραφής  των μετοχών της Coca Cola η εταιρία κατέγραψε μη επαναλαμβανόμενο όφελος 40 εκ. ευρώ.
…ΜΕΤΚΑ:Ο αναβαλλόμενος φόρος ενίσχυσε την τελική  γραμμή κατά 12,2 εκ. ευρώ στο β’ τρίμηνο.

Facebook Comments