Η επενδυτική τράπεζα προχώρησε στην ενέργεια αυτή μετά τα τελευταία θετικά οικονομικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ο δείκτης PMI για τον Αύγουστο, τα οποία υποδεικνύουν σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας.

Σε αναβάθμιση της εκτίμησής της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το 2013, σε 7,6% από 7,4%, προχώρησε η Goldman Sachs.

Η επενδυτική τράπεζα αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμησή της έπειτα από τα τελευταία θετικά οικονομικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ο δείκτης PMI για τον Αύγουστο, τα οποία υποδεικνύουν σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας.

«Οι οικονομολόγοι μας με αντικείμενο την Κίνα αναβάθμισαν την εκτίμησή τους καθώς η ανάπτυξη φαίνεται να επιταχύνεται το γ’ τρίμηνο, χάρη στην ενίσχυση της ζήτησης και τις υποστηρικτικές εγχώριες πολιτικές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Goldman Sachs.

Αντιθέτως, προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την Ινδία, σε 4% από 6% για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2014. Για το επόμενο έτος, αναμένει ανάπτυξη 5,4%, από 6,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Facebook Comments