Τουλάχιστον ένα εξάμηνο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ

4 λεπτά ανάγνωση
4 Σεπτεμβρίου 2013

Η συμφωνία για την πώληση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να ολοκληρωθεί, καθώς πρέπει να εκφράσουν θέση γι΄ αυτό, το Ελεγκτικό Συνέδριο, η ΡΑΕ καθώς και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη συνέχεια αναμένεται να καταβληθούν τα 400 εκατ. ευρώ της προσφοράς της Socar.

Αυτά προκύπτουν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τις συζητήσεις που έγιναν χθες μεταξύ της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ και αντιπροσωπείας της Socar, τα μέλη της οποίας επισκεφθηκαν την εταιρία μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή της.
Σήμερα η αντιπροσωπεία πρόκειται να επισκεφθεί το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Νοτίου Ελλάδος, στο Πάτημα της Μαγούλας, καθώς και τη Ρεβυθούσα.

Τα στελέχη της αζερικής εταιρείας ενημερώθηκαν για την κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα μας αλλά και για τη συμφωνία του ΔΕΣΦΑ με την κρατική εταιρία Georgian Gas Transportation Company Ltd από τον Οκτώβριο που αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας από τον ΔΕΣΦΑ προς τον αντίστοιχο Διαχειριστή της Γεωργίας, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος Inogate.

Ειδικότερα, ο ΔΕΣΦΑ θα μεταφέρει τεχνογνωσία στους τομείς της επίβλεψης κατασκευών και της καθοδικής προστασίας αγωγών. Η συμφωνία θα υπογραφεί τον Οκτώβριο, οπότε έχει προγραμματισθεί η επίσκεψη στην Αθήνα αντιπροσωπείας της γεωργιανής εταιρείας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Συμφωνία της Πειραιώς με την ΕΣΕΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας των εμπορικών επιχειρήσεων

Η Πειραιώς και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), προχώρησαν σε