Οι αναπτυγμένες οικονομίες και κυρίως οι ΗΠΑ θα είναι ολοένα και περισσότερο οι σημαντικότεροι οδηγοί της παγκόσμιας ανάπτυξης ενώ οι αναδυόμενες οικονομίες θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο επιβράδυνσης λόγω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed, αναφέρει το ΔΝΤ σε έγγραφο που έχει ετοιμάσει για τη σύνοδο του G20.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝΤ καλεί για μία συντονισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο δράση για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης και την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων, ενώ προειδοποιεί πως οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν γίνει περισσότερο εμφανείς.

Οι αναδυόμενες οικονομίες είναι ευάλωτες στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed και το ΔΝΤ ζητά ετοιμότητα για το χειρισμό της ενίσχυσης της χρηματοπιστωτικής αποσταθεροποίησης.

«Οι διαχειριστές της πολιτικής πρέπει να επιτρέψουν στις ισοτιμίες να ανταποκριθούν στις αλλαγές των θεμελιωδών μεγεθών αλλά ίσως χρειαστεί να είναι σε επιφυλακή για μία άτακτη προσαρμογή, συμπεριλαμβανομένης και της παρέμβασης για την εξομάλυνση της υπερβάλλουσας μεταβλητότητας,» αναφέρει το ΔΝΤ.

Facebook Comments