Στα 270 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το 2013 κονδύλι που θα διατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για επίδομα θέρμανσης, ενώ για την περίοδο 2014- 2015 το συνολικό ποσό αναμένεται να ανέλθει στα 300 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι μελετάται να είναι περισσότερο ελαστικά τα κριτήρια χορήγησης, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, το ποσό των περίπου 200 εκατ. ευρώ που έμεινε αδιάθετο από το επίδομα θέρμανσης της περυσινής περιόδου, δεν πρόκειται να προστεθεί στο κονδύλι που θα χορηγηθεί εφέτος.

Εν τω μεταξύ, την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης με στόχο την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών ζητούν 15 βουλευτές της Ν.Δ., με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, με ερώτηση που κατέθεσαν.

Ζητούν συγκεκριμένα να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης ώστε η τιμή του πετρελαίου να πέσει κάτω από το 1 ευρώ, να δοθεί επίδομα θέρμανσης για την πρώτη κατοικία αλλά και να υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και να προβλεφθεί μεγαλύτερο επίδομα για άνεργους και ανασφάλιστους υπερήλικες.

Προτείνουν επίσης να επιδοτηθούν στην επαρχία εκτός του πετρελαίου η καύση ξύλων, πέλλετ και βιομάζας διότι, όπως επισημαίνουν, το κράτος έχει έσοδα από αυτά, αλλά και να υπάρξουν κριτήρια υψομέτρου και περιόδου κατανάλωσης πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξύλων, πέλλετ και βιομάζας για τους καταναλωτές ώστε οι κάτοικοι ορεινών και ημιορεινών περιοχών να επιδοτούνται με μεγαλύτερα ποσά.

Facebook Comments