Κόπωση και ευκαιρία για κατοχύρωση ρευστότητας στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να περνάει στο «κόκκινο», αφού όμως έκανε μια βόλτα στην περιοχή των 1000 μονάδων, με υψηλά ημέρας τις 999 μονάδες.

Οι χρηματιστές θεωρούν ότι είναι θεμιτή η διόρθωση στην αγορά, η οποία, κατά την Exotix, θα έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, αφού η Ελλάδα έχει καλά νέα μπροστά της. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 37 εκατ. ευρώ, με μόνο μετοχή του 25άρη που κρατάει, αυτή της Alpha Bank, με κέρδη κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα, στα 0,578 ευρώ.

Η Πειραιώς εμφανίζει οριακές διακυμάνσεις, στα επίπεδα του 1,34 ευρώ, ενώ η ΕΤΕ υποχωρεί 2,4%, στα 3,26 ευρώ.

Σύμφωνα με την Exotix, η τάση ως προς τις τράπεζες παραμένει ανοδική, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις προβλέψεις ότι η έκθεση της Blackrock δεν πρόκειται να είναι καταπέλτης, όπως προεξοφλείτο αρχικά. Ταυτόχρονα, οι αναλυτές κρίνουν ως θετικές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο την πώληση θυγατρικών και τη βελτίωση των μεγεθών μέσω της εξοικονόμησης εσόδων από την μείωση των τόκων.

Κατά τα άλλα, στο στόχαστρο των αγοραστών βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ, η οποία μέχρι τέλος του μήνα έχει λαμβάνειν σημαντικά έσοδα από τα χρέη που έχουν προς την Επιχείρηση Δήμοι και άλλοι φορείς του Δημοσίου.

Μάλιστα, βρίσκεται στο top pick της Eurobank Χρηματιστηριακή. Ανοδική κίνηση βγαίνει στην Ιντραλότ, μετά την πληροφορία ότι επήλθε συμβιβασμός σε υπόθεση που είχε στο Ιλινόις. Κέρδη πάνω από 25 για τη Folli Follie, η οποία ενισχύεται από τις συγχωνεύσεις των πολυκαταστημάτων  Attica.


Κατά τα άλλα, πωλήσεις βγαίνουν στη Βιοχάλκο, έπειτα από μία εβδομάδα συνεχόμενης ανόδου, πιέσεις στον ΟΤΕ, την Τέρνα Ενεργειακή, την MIG, τη ΜΕΤΚΑ, την Motor Oil, τον Μυτιληναίο, τον ΟΠΑΠ, την Jumbo και την Ελλάκτωρ. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 40 εκατ. ευρώ.


Οι αναλυτές πάντως, δεν ανησυχούν για τη διόρθωση, η οποία δείχνει και ελεγχόμενη, αλλά και αναγκαία, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα επίπεδα τοποθετήσεων σε καλύτερες αποτιμήσεις. 
ΧΣ

Facebook Comments