Από την στιγμή που ξέσπασε η Αραβική Άνοιξη μια μερίδα μουσουλμάνων άρχισαν να διεκδικούν εδάφη από χώρες του αραβικού κόσμου με σκοπό την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους. Το κράτος που ονειρεύονται να ιδρύσουν θα περιλαμβάνει εδάφη από το Ιράν το Ιράκ και την Συρία, όπου η  ένταση είναι πολύ μεγάλη. Όμως που βρήκαν αυτοί οι άμαχοι τα όπλα και την τεχνογνωσία για να κάνουν πόλεμο ενάντια στον οργανωμένο επαγγελματικό στρατό του Μπασάρ Αλ-Άσαντ; Μήπως έχουμε να κάνουμε με μια κακή έκδοση του Σαντάμ Χουσείν ο οποίος ανέλαβε την εξουσία στο Ιράν με τις ευλογίες των δυνάμεων της δύσης;

Εκείνη την περίοδο ο Σαντάμ αναρριχήθηκε στην εξουσία έπειτα από ένταση ανάμεσα στις δυτικές υπερδυνάμεις και τον μονάρχη του Ιράν  γύρω από το θέμα των πετρελαίων. Μόλις  έγινε η ανατροπή του καθεστώτος και ο Σαντάμ Χουσείν άρχισε να διεκδικεί και να γίνεται απολυταρχικός, οι δυνάμεις επενέβησαν και έδωσαν ένα τέλος στον άνθρωπο που εκπαίδευσαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Σήμερα  έχουν να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος που σκορπίζει τον φόβο και τον τρόμο σε όλο τον κόσμο με τις τρομοκρατικές του επιθέσεις!!!

Τελικά που βρήκαν τα όπλα οι φανατικοί ισλαμιστές για τον ‘ιερό’ τους πόλεμο και την εκπαίδευση; Μήπως οι δυτικοί  μπλεχτήκαμε για ακόμη μια φορά στα χωράφια άλλων και η κατάσταση μας γύρισε μπούμερανγκ;  Η Ε.Ε. ο Ο.Η.Ε και οι ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ έχουν χρέος να μεριμνήσουν τόσο για την ασφάλεια των πολιτών της γηραιάς ηπείρου όσο και για την  λήξη του πολέμου στην μέση ανατολή. Σύμφωνα με την ιστορία πάντως οι δυτικοί πυροδοτούν τέτοιες επαναστάσεις στην ανατολή και καταλήγουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Μπορεί η δήλωση του δημάρχου του Λονδίνου  ότι ο Τράμπ διχάζει να μην ακούστηκε σαν χαλαρωτική μουσική στα αυτιά μερικών, όμως ο Τράμπ όντως  γίνεται συμμέτοχος στο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και είναι απορίας άξιος ο λόγος της αδράνειας των κρατών και των οργανισμών  καιρός λοιπόν να σκοτώσουν τα ‘παιδία’ τους για το καλό των λαών τους.

Facebook Comments