Τέσσερις κωμωδίες με φιλικές, οικογενειακές αλλά και πολιτικές ανεξέλεγκτες καταστάσεις ξετυλίγονται στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

«Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου»

Ο Γιάν και η Αντονίνα Ζαμπίνσκι διευθύνουν το ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, ο οποίος ερημώνει μετά τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία. Εκείνοι όμως προφασίζονται την εκτροφή χοίρων με σκοπό την προμήθεια κρέατος στα γερμανικά στρατεύματα, τον κρατούν ανοιχτό και κρύβουν εκεί εκατοντάδες Εβραίους.

Σκηνοθεσία Νίκι Κάρο με τους: Τζέσικα Τσάστεϊν, Γιόχαν Έλντεμπεργκ, Ντάνιελ Μπρουλ

«Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου»

Ο Χοσέ, ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας, συχνάζει στο συνοικιακό καφέ που εργάζεται η Άννα, η οποία περιμένει το σύζυγό της Κούρο να αποφυλακιστεί. Ο Χοσέ φλερτάρει την Άννα και ανάμεσά τους δημιουργείται μια σχέση πάθους. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Κούρο αποφυλακίζεται και αποκαλύπτονται τα πραγματικά κίνητρα του Χοσέ. 

Σκηνοθεσία Ραούλ Αρεβάλο με τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καλέχο και Ρουθ Ντιάζ

«Τα παράπονα στον δήμαρχο»

Σε μια πόλη της Σικελίας που ταλαιπωρείται από χίλια δυο προβλήματα τα οποία προκλήθηκαν από αχαλίνωτη ατιμωρησία, οι κάτοικοι εκλέγουν έναν δήμαρχο που υπόσχεται τάξη και νομιμότητα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η πόλη είναι κατεστραμμένη και ανέντιμη πέραν της λύτρωσης.

Σκηνοθεσία και σενάριο των Φικάρα και Πικόνε, οι οποίοι και πρωταγωνιστούν.
 

«Πάρτι γυναικών»

Πέντε φιλενάδες περνάνε ένα τριήμερο ξεφαντώματος στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του οποίου μισθώνουν έναν στρίπερ. Η επίσκεψή του ολοκληρώνεται όμως με εντελώς απρόοπτα αποτελέσματα.

Σκηνοθεσία Λουτσία Ανιέλο με τους: Σκάρλετ Γιόχανσον, Κέιτ ΜακΚίνον, Ζόι Κράβιτζ, Ντέμι Μουρ, Τζίλιαν Μπελ

«Οδηγός οικογενειακής επιβίωσης»

Ο 13χρονος Μπαστιέν και τα έξι ετεροθαλή αδέρφια του επαναστατούν ενάντια στις διαρκείς μετακινήσεις μεταξύ των χωρισμένων γονιών τους και αποφασίζουν να επαναστατήσουν και να αντιστρέψουν τους κανόνες.

Σκηνοθεσία Γκαμπριέλ Ζιλιέν – Λαφεριέρ με τους: Ζιλί Γκαγιέ, Ζιλί Ντεπαρντιέ, Τιερί Νεβίκ

«S.O.S Πεντάγωνο καλεί Μόσχα»

Ένας Αμερικανός παράφρων στρατηγός διατάζει τα βομβαρδιστικά του να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Κι ενώ το Πεντάγωνο καλεί τη Μόσχα για να αντιμετωπίσουν από κοινού την ιδιόρρυθμη κατάσταση, πληροφορείται την ύπαρξη ενός μηχανισμού σοβιετικών αντιποίνων που ούτε το Κρεμλίνο είναι σε θέση να ελέγξει.

Σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τους: Πίτερ Σέλερς, Τζορτζ Σκοτ, Στέρλιν Χέιντεν, Σλιμ Πίκενς, Κίναν Γουίν, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς

 

 

Facebook Comments