Για ακόμα μία φορά η Τουρκία επιλέγει να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. 

Η Τουρκία στέλνει τρία πλοία στο σημείο, ανοιχτά της Ρόδου, όπου νωρίτερα το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου με τουρκική σημαία.

Την είδηση μεταφέρει το τουρκικό δίκτυο Anadolu και είναι φανερό πως οι Τούρκοι προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση.

Νωρίτερα:

Ελληνικό λιμενικό σκάφος φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου με τουρκική σημαία στο Αιγαίο, σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV, 16 σφαίρες χτύπησαν το φορτηγό πλοίο M/V ACT. Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Έλληνες ζήτησαν από το πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου, για να γίνει έλεγχος στο φορτίο του, αλλά ο καπετάνιος δεν υπάκουσε. Έτσι, η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ. Κατά ορισμένες πηγές, το υπό τουρκική σημαία πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το τουρκικό yenisafak.com, ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου, Σάμι Καλκαβάν, δήλωσε στο CNN Turk ότι «η ακτοφυλακή ήθελε να καταπλεύσει το πλοίο αμέσως στο λιμάνι της Ρόδου. Δεν το δεχθήκαμε, ήθελαν να διενεργήσουν έλεγχο αλλά ούτε αυτό το δεχτήκαμε. Μας ενημέρωσαν ότι θα πυροβολούσαν αν δεν σταματούσαμε, και το έκαναν. Αυτή είναι μια διαδρομή που έχουμε ξανακάνει. Οι σφαίρες χτύπησαν το φορτηγό-πλοίο. Το πλήρωμα επιβίωσε από μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε ο καπετάνιος στο CNN Turk.

Facebook Comments