Περίληψη: Ο Dow Jones διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά και ο δείκτης δολαρίου σε υψηλά 30 μηνών, αλλά οι σκέψεις για μια νέα συσχέτιση δεν είναι διατηρήσιμες.

Συσχέτιση μεταξύ του Dow Jones και του δείκτη δολαρίου Dow Jones FXCM Dollar Index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συσχέτιση μεταξύ το δείκτη δολαρίου και του Dow Jones είναι η λιγότερο αρνητική τα τελευταία τρία χρόνια και η πρόσφατη αποσύνδεση οφείλεται στην αλλαγή δυναμικής της αγοράς.

Κάποιοι μιλούν για μια νέα συσχέτιση κατά την οποία τα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια κινούνται παράλληλα με την άνοδο των μετοχών. Η σταθερή βελτίωση στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ δίνουν ώθηση στις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας και την ίδια ώρα οι επενδυτές προεξοφλούν μια έξοδο της Fed από τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου ο δείκτης δολαρίου και οι μετοχές βρίσκονται ταυτόχρονα σε ιστορικά υψηλά, αλλά η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2000 όταν οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων ήταν κοντά στο 7,0%. Δεδομένου ότι τώρα τα επιτόκια είναι σχεδόν στο μηδέν, οι δυο περιπτώσεις, κατά την άποψή μου, δεν είναι συγκρίσιμες.
Πιστεύω ότι κάποιο από τα δυο θα καταρρεύσει. Το παρελθόν δείχνει ότι κάθε φορά που γινόταν κουβέντα για νέες συσχετίσεις, ήταν γιατί η αγορά δεν μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα.

Για την ώρα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να βλέπουμε μια σταθερή βελτίωση στην αμερικανική οικονομία και στο επενδυτικό συναίσθημα προκειμένου δολάριο και μετοχές να συνεχίσουν να κινούνται παράλληλα.

Περίληψη συσχετίσεων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David Rodriguez , Quantitative Strategist

Facebook Comments