Ράλι σημειώνουν και σήμερα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές, συνεχίζοντας στους ρυθμούς ευφορίας που είχαν από χθες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed.

Τα χρηματοδοτικά κενά που αντιμετωπίζει η Αθήνα και ο κίνδυνος μη επιστροφής της Πορτογαλίας στις αγορές όταν λήγει το πακέτο διάσωσής της στις αρχές του 2014, αποτελούν δύο από τις μεγαλύτερες προκλίσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σήμερα έχουν πέσει σε χαμηλό μηνός και οι πορτογαλικές κινούνται σε σταθεροποιητικούς ρυθμούς, με τους επενδυτές πάντως να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το να στοιχηματίσουν ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών θα βγάλει τις δύο χώρες αυτές από την κρίση.

Τα ελληνικά και τα πορτογαλικά ομόλογα σημείωσαν ράλι χθες μετά την ανακοίνωση της Fed. Τα ελληνικά επίσης επωφελήθηκαν και από την ελαφρά πτωση της ανεργίας.

Σύμφωνα με την Exotix, τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν ράλι λόγω του συνδυασμού αρκετών παραγόντων : πρώτον, της απουσίας του tapering της Fed, δεύτερον, των ελαφρώς καλύτερων στοιχείων της οικονομίας και τρίτον,της απουσίας αναταραχών στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίας.

Αυτήν την ώρα , η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,964%, 23 μονάδες βάσης  χαμηλότεα, και αυτή του αντίστοιχου πορτογαλικού στο 7,24%, περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες.

Facebook Comments