Η σημερινή ανοδική αντίδραση της ισοτιμίας EUR/USD προκαλεί έντονες απορίες στους επενδυτές καθώς δεν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία στα οποία θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την άνοδο αυτή, τουλάχιστον όσον αφορά το οικονομικό ημερολόγιο και τις δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων.

Η ισοτιμία EUR/USD εμφανίζεται ιδιαίτερα ανθεκτική στις πιέσεις και παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες συνεδριάσεις ήταν ενδεικτικές μιας βραχυπρόθεσμης διόρθωσης, η σημερινή εικόνα επαναφέρει τις αμφιβολίες. Παρόλα αυτά, εκτιμούμε ότι η ισοτιμία θα συναντά σημαντικές πωλήσεις πάνω από τα 1,3500 ενώ και η επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των αυξημένων διακυμάνσεων.

Μια ακόμα στήριξη για την ισοτιμία υπάρχει και από τις ροές των κεφαλαίων, κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν. Σύμφωνα με σημερινό σημείωμα της Fitch, οι εισροές κεφαλαίων στην Ευρώπη εξακολουθούν να είναι σημαντικές και αυτό οδηγεί στη στήριξη τόσο των χρηματιστηριακών δεικτών όσο και του ευρώ.

Στερλίνα και ευρώ προσπαθούν να δώσουν μια αισιόδοξη νότα στις αγορές, την ώρα που τα commodity currencies παραμένουν σε κλοιό πιέσεων.

Facebook Comments