Οι μετοχές θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν, σχολιάζει η Deutsche Bank σε πρόσφατη έκθεσή της, αντανακλώντας την παγκόσμια ανάκαμψη που φαίνεται στα στοιχεία των PMIs από το 75% των μεγάλων διεθνών οικονομιών.

Οι αναλυτές της DB, προβλέπουν ότι ο S&P θα “χτυπήσει” τις 1.750 μονάδες μέχρι το τέλους του έτους οδηγούμενος από ισχυρές κερδοφορίες και ανάκαμψη στις επενδυτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Deutsche Bank, o ιαπωνικός Nikkei έχει σημειώσει μέχρι τώρα τις καλύτερες επιδόσεις στο 43% και ακολουθεί ο S&P 500 με 22%. Αντίθετα τη χειρότερη επίδοση καταγράφει ο χρυσός που από τις αρχές του έτους υποαποδίδει κατά 21%, ενώ και το γιεν έναντι του δολαρίου έχει χάσει 13%.

Τα βασικά ρίσκα, σύμφωνα με την έκθεση, έχουν να κάνουν με τις διαπραγματεύσεις για τον αμερικανικό προϋπολογισμό και μια παρατεινόμενη επιβράδυνση για τις αναδυόμενες οικονομίες

Πάντως οι αναλυτές δεν φοβούνται ότι τα προβλήματα από τις οικονομίες αυτές θα επηρεάσουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομίας θα κυμανθεί στο 2,8% το 2013, και 3,8% το 2014.

Η οικονομία των ΗΠΑ θα τρέξει με ρυθμό 1,8% φέτος  και 3,2% το 2014, καθώς θα επιταχυνθεί στο β εξάμηνο. Για την Ευρώπη βλέπει ρυθμό στο -0,2% φέτος και 1,2% το 2014.

Το τύπωμα χρήματος από τη Fed σύμφωνα με τους αναλυτές της DB, θα σταματήσει το Δεκέμβριο ενώ δεν θα υπάρξει άνοδος των επιτοκίων μέχρι το 2015.  Η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά.

Για την Κίνα, οι μεταρρυθμίσεις από το Κομουνιστικό Κόμμα θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και αναδιάρθρωση της οικονομίας και η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα συνεχίσει τη νομισματική ελάφρυνση.

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας θα τηρήσει στάση αναμονής και αργότερα θα προχωρήσει σε άνοδο των επιτοκίων.

Facebook Comments