Την εμπιστοσύνη των αγορών απολαμβάνει ο Μάριο Ντράγκι και αυτός είναι ο λόγος που ήταν άνετος και ευδιάθετος στην τελευταία συνέντευξη τύπου της ΕΚΤ. Η live ροή ειδήσεων του dailyfx.gr κάλυψε τα όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΖ, τα οποία θα επιχειρήσουμε να συγκεντρώσουμε και να αναλύσουμε παρακάτω.

Στο μεσημεριανό κείμενο «Τι περιμένουμε να ακούσουμε από τον Ντράγκι» είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέπουμε πιέσεις προς τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης, και πράγματι από την αρχή της συνέντευξης τύπου, το EUR κινήθηκε σε θετικά επίπεδα.

Ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι συζητήθηκε η περικοπή επιτοκίων αλλά απορρίφθηκε διότι υπάρχει μια σειρά εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως τα LTROs. Eπικεντρώθηκε στα εξής σημεία παραμένοντας περίπου στον ίδιο τόνο με τον περασμένο μήνα:

– Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα ίδια ή σε χαμηλότερα επίπεδα
– Η Ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι αδύναμη, εύθραυστη και άνιση
– Η Ευρωζώνη είναι ωστόσο πιο ανθεκτική τώρα από ό, τι ήταν στο παρελθόν
– Παρατηρούμε μια περίοδο αστάθειας στην Ιταλία
– Οι πιστωτικές ροές είναι εξαιρετικά αδύναμες – τόσο από πλευράς ζήτησης όσο και από πλευράς προσφοράς
– Οι πιστώσεις είναι ένας τομέας που παρατηρείται υστέρηση
– Μικρές βελτιώσεις στον τραπεζικό δανεισμό

O ιταλός τραπεζίτης σχολίασε και τα τελευταία γεγονότα στην Αμερική μετά από ερώτηση που δέχτηκε λέγοντας ότι: Η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης είναι κίνδυνος, αν είναι παρατεταμένη. Συνέχισε ωστόσο λέγοντας ότι δεν πιστεύει πως θα είναι παρατεταμένη.

Τo EUR/USD που κινείται ανοδικά μετά και την ψήφο εμπιστοσύνσης της Γερουσίας στην κυβέρνηση Λέττα στην Ιταλία, καταφέρνει να περάσει σε νέα υψηλά εξαμήνου πάνω απο το 1.3600.

Facebook Comments