Άλλη μία πολυεθνική εταιρεία ψηφίzει Ελλάδα παρά την συνεχιζόμενη κρίση και τα δημοσιονομικά προβλήματα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα της επιχειρηματικότητας!

Πρόκειται για την Βρετανική  φαρμακοβιομηχανία GSK η οποία μέσω της ελληνικής Φαμάρ θα παράγει πέντε  καινούρια προιόντα Μη Συνταγογραφούμενα Σκευάσματα  (μεταξύ των οποίων και το Panadol) που θα εξάγονται σε όλη την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Την ίδια ώρα όμως, η κίνηση αυτή, αποτελεί και έναν συμβολισμό, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο αναφοράς στην περιοχή της νότιας Ευρώπης με επενδύσεις που απαιτούν τεχνογνωσία και καινοτομία και προέρχονται από τον κλάδο της υγείας και του φαρμάκου.

Η Φαμάρ συγκεκριμένα,  θα παράγει και θα συσκευάζει τα προϊόντα για λογαριασμό της GSK, τα οποία θα εξάγονται σε 32 χώρες. Ο συνολικός ετήσιος όγκος θα ανέρχεται σε 12,5 εκατ τεμάχια, ενώ η επένδυση της Βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας θα φθάσει τα 2,2 εκατ.  ευρώ. Στην νέα επένδυση θα απασχοληθούν 30 εργαζόμενοι και η παραγωγή – που θα ξεκινήσει στο τέλος του 2013- θα πραγματοποιείται στις μονάδες της Φαμάρ στην  Ανθούσας και την Αυλώνα.

Με την εν λόγω επένδυση, όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου στην Βρετανικη πρεσβεία στην Αθήνα, «η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε κέντρο εργασίας παραγωγής και αποδεικνύει ότι παρά τα οικονομικά της προβλήματα, παραμένει ένας αυθεντικός και φιλικός τόπος για επενδύσεις». Ο βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τζών Κίττμερ, αναφέρθηκε και ο ίδιος στην σημασία της επένδυσης, τόσο για την ίδια την βρετανική φαρμακοβιομηχανία, όσο και για την Ελλάδα, η οποία με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, «στέλνει μήνυμα για την βελτίωση του οικονομικού και επιχειρηματικού της κλίματος».

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της GSK Roberto Greco,  «καταδεικνύοντας ότι η χώρα είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και διαθέτει ένα σταθερό περιβάλλον». .

Για την σημασία της επένδυσης στην σημερινή συγκυρία, αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε, ότι« στόχος μας είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και η φιλικότητα στην επιχειρηματικότητα». «Η επένδυση» πραγματοποιείται, συνέχισε, «σε ένα δυναμικό τομέα, αυτόν του φαρμάκου και συμπίπτει με την κρίσιμη φάση που περνά η χώρα». Ωστόσο, κατέληξε, «το καράβι έχει πυξίδα και θα πιάσει λιμάνι παρά τις φουρτούνες».

Η διεύρυνση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, συνιστά μία συνέχεια της μακροχρόνιας (επί 41 έτη) συνεργασίας μεταξύ της πολυεθνικής φαρμακευτικής GlaxoSmithKline και της ελληνικής Φαμάρ. 

Ο Γενικός Διευθυντής της GSK Consumer healthcare Ελλάδος Κύπρου και Μάλτα κ. Κων. Λιμνίδης, τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών υφίσταται από το 1972 και η επέκτασή της, υπογραμμίζει την σημασία που έχει η Ελλάδα για την περιοχή της νοτίου Ευρώπης. Για την GSK, συνέχισε, «ευελπιστούμε ότι η επένδυση αυτή, θα βελτιώσει την αποδοτικότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και ιδανικά θα συμβάλλει στην αύξηση του κύκλου εργασιών».

Από την πλευρά της Φαμάρ, ο διευθυντής Ανάπτυξης κ. Κυριάκος Κανσός, χαρακτήρισε σημαντική την συνεργασία, με στόχο να φέρουμε επί πλέον όγκους παραγωγής στην ελληνική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Φαμάρ παράγει για 150 επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, ελέγχει 11 εργοστάσια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και απασχολεί συνολικά 3.200 εργαζομένους. Ο τζίρος της για το 2012 έφθασε σε 440 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments