Την συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των φτωχών στην Ιταλία υπογραμμίζει, σε έκθεσή της, η ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio.

«Το 2013 ο αριθμός των φτωχών στην Ιταλία θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια. Τα τελευταία πέντε χρόνια 615 ιταλοί περιέρχονταν κάθε ημέρα, στην κατηγορία ατόμων που ζουν σε κατάσταση ένδειας», τονίζει η Confcommercio στην έκθεσή της.

Η συνολική κατανάλωση των πολιτών σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε η εμπορική αυτή ένωση θα παρουσιάσει φέτος κάμψη 2,4%, ενώ το 2014 προβλέπεται περιορισμένη άνοδος 0,3%.

Υπολογίζεται ότι στα τέλη του 2014, σε σύγκριση με το 2007, η μείωση της καταναλωτικής δύναμης κάθε Ιταλού θα έχει αγγίξει τα 1.700 ευρώ.

Το 2012, οι αγορές αγαθών από μέρους των οικογενειών —τονίζεται στην συγκεκριμένη έκθεση— μειώθηκαν κατά 4,3% στην «χειρότερη κρίση που αντιμετώπισε η χώρα από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα».

Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης το ιταλικό δημόσιο να αποπληρώσει χρέη ύψους 40 δισεκ. ευρώ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, μέχρι το τέλος του 2014, μειώνοντας, έτσι, τις συνολικές κρατικές οφειλές κατά περίπου 50%, ελπίζεται παράλληλα να προσφέρει ανάσα ανακούφισης στην οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με πρόβλεψη της ένωσης βιομηχάνων Confindustria, η πληρωμή των οφειλών αυτών μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία μέχρι και 250.000 νέων θέσεων εργασίας.

Οι Ιταλοί επιχειρηματίες όμως ζητούν συγχρόνως να μην εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη άνοδος του ΦΠΑ από τον ερχόμενο Ιούλιο από το 21% στο 22%.

Facebook Comments