Κατόπιν συνάντησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον Υπουργό Εργασίας Κο Π. Σκουρλέτη και τον Γ.Γ. Κο Α. Νεφελούδη, κατατέθηκε υπόμνημα προτάσεων μας για αποφυγή της γραφειοκρατίας και επίλυσης τεχνικών προβλημάτων. Υπεβλήθη πρόταση για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης ρύθμισης ΙΚΑ, ώστε να αποφευχθεί η γραφειοκρατία και οι πολύωρες ουρές στα υποκαταστήματα ΙΚΑ.

Ήδη σήμερα το πρωί, σε εμφάνιση του, ο Διοικητής του ΙΚΑ Κος Ρ. Σπυρόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή ανακοίνωσε, πως από 08/04/2015, αναμένεται να ανοίξει ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης αίτησης για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΙΚΑ και έκδοσης ταυτότητας πληρωμής σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα.

Όσοι έχουν ήδη υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση, θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών χωρίς τη φυσική τους παρουσία σε κάποιο υποκατάστημα του ΙΚΑ, αλλά με την ίδια διαδικασία.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές νοούνται εκείνες που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 02/03/2015, δηλαδή εισφορές έως και μήνα Ιανουάριο 2015 συμπεριλαμβανόμενου και του Δώρου Χριστουγέννων 2014.

Να υπενθυμίσουμε πως στη ρύθμιση δεν εντάσσονται οφειλές από:

  • Προαιρετική ασφάλιση
  • Έκπτωτους προμηθευτές
  • Φαρμακοποιούς
  • Αχρεωστήτως καταβληθείσα μισθοδοσία
  • Υπεξαίρεση

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2015 (από την 1.3.2015) και εφεξής.

Facebook Comments