Στον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής οδηγείται την Πέμπτη, ο, καθ ομολογίαν του, δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο προσωρινά κρατούμενος με ένταλμα της ανακρίτριας Πειραιά για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, καλείται από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από όλο το υλικό που συνέλεξαν οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται ενεργή συμμετοχή του Ρουπακιά στη δομή της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αξιολογούνται καταθέσεις που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε άλλες «επιχειρήσεις της Χ.Α.».

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε νωρίτερα συμπληρωματικά, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος φερόμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που φέρεται να βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα το βράδυ του φόνου. Ειδικότερα, στη δικογραφία του αποδίδεται κρίσιμος ρόλος τη νύχτα της δολοφονίας, καθώς φέρεται να είναι αυτός που ειδοποίησε τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Ο κατηγορούμενος το Σάββατο και αφού κρίθηκε προφυλακιστέος ζήτησε ο ίδιος να επανέλθει στον ανακριτή της υπόθεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν στη σημερινή πολύωρη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, τροποποίησε την αρχική του απολογία ή συμπλήρωσε τους πρώτους ισχυρισμούς του.

Πάντως φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει σχέση με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια της Χρυσής Αυγής και επιφυλάχθηκε να επανέλθει ενώπιον της ανάκρισης με περισσότερα στοιχεία.

Επίσης, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αύριο αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με όρους.

Παράλληλα, οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν με προσοχή δεκάδες αιτήματα προσώπων από όλη την Ελλάδα που ζητούν να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, ώστε να αξιολογηθούν εκείνα που θα κληθούν να εισφέρουν σημαντικά στοιχεία για την πορεία της υπό διερεύνηση υπόθεσης.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, σήμερα ζήτησαν τόσο από το ΣΔΟΕ, όσο και από την Αρχή Καταπολέμησης για το «ξέπλυμα χρήματος» πλήρη οικονομικό έλεγχο με άνοιγμα λογαριασμών για το κόμμα και τους κατηγορούμενους βουλευτές.

Συνελήφθη ο συνεπιβάτης του Ρουπακιά

Νωρίτερα έγινε επίσης γνωστό πως συνελήφθη, κατόπιν εντάλματος σύλληψης της Στ ανακρίτριας Πειραιά, ένας 32χρονος που φέρεται να ήταν στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Η παρουσία του στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε, γιατί φεύγοντας εγκατέλειψε στο όχημα την αστυνομική ταυτότητα και το κινητό τηλέφωνό του.

Το ίδιο άτομο είχε συλληφθεί και με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς, επειδή η συγκεκριμένη σύλληψη δεν αφορούσε την υπόθεση στο Κερατσίνι.

Η ανακρίτρια Πειραιά, που ασχολείται αποκλειστικά με την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού, διέταξε σήμερα εκ νέου τη σύλληψή του.

Facebook Comments