Μάλλον σταθεροποιητικά και με εμφανή τη διάθεση νέας ανοδικής κίνησης, διαμορφώνεται ο γενικός δείκτης του Χ.Α. την Τετάρτη, κοντά στις 1.120 μονάδες και με χαμηλό ημέρας στις 1.111 μονάδες. Το χθεσινό άδειασμα, το οποίο έριξε τον δείκτη από τις 1.153 μονάδες, στις 1.119 αποδόθηκε εν πολλοίς στο κλείσιμο του αέρα, αλλά και στο stock picking εκ μέρους των ξένων χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τ. Ζαμάνη, «η τάση παραμένει ανοδική και δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τον στόχο της κατάληψης των 1.150 μονάδων, με μοναδικό φόβο μήπως αλλάξει το κλίμα από το εξωτερικό ή οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού δεν πάνε καλά». Κέρδη σχεδόν 3,5% καταγράφει η μετοχή της Jumbo, που παρά τη μείωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή  συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ισχυρών επενδυτικών σχημάτων από το εξωτερικό. 

Αντίδραση για την Coca Cola, την ΜΕΤΚΑ, που κινείται στα 12,90 ευρώ, την ΕΥΔΑΠ στα  8,25, τον ΟΛΠ στα 18,52 και την Βιοχάλκο στα 5,36. Κέρδη για τονOTE, πάνω από τα 9 ευρώ, μετά την αναβάθμιση της τιμής στόχου από την JP Morgan στα 8,70 ευρώ από 7 ευρώ πριν. Κατά τα άλλα, πιέσεις έχουν βγει στην ΔΕΗ, με την Goldman Sachs να διατηρεί αμετάβλητη τη σύστασή της για τη μετοχή, δηλαδή ουδέτερη, ενώ πιέσεις έχουν βγει ακόμα στον Μυτιληναίο, στα 5,30 ευρώ, την Πειραιώς στο 1,51.

Πιέσεις, αλλά μικρές στα 0,63 για την Alpha, με την μετοχή της Εθνικής να περνάει σε θετικό πρόσημο, στα 3,92 ευρώ. Οι συναλλαγές είναι σημαντικές και σήμερα, με τον τζίρο πάνω από τα 52 εκατ. ευρώ. , εκ των οποίων 8 εκατ. ευρώ είναι πακέτα.

Facebook Comments