«Αγοράστε στις βουτιές» συστήνει η JPMorgan τονίζοντας ότι το ισχυρό ράλι που έχει σημειωθεί στις αγορές  της Ισπανίας και της Ιταλίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχει πολλά περιθώρια να «τρέξει» κι άλλο , ενώ αναφέρει πως γενικότερα οι μετοχές της περιφέρειας έχουν περιθώρια περαιτέρω ανάκαμψης.

Ο IBEX της Ισπανίας και ο FTSE MIB της Ιταλίας έχουν κερδίσει 25,7% και 20% κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, έναντι κερδών μόλις 6,3% για τον δείκτη DAX της Γερμανίας .

Αυτό έχει φέρει τα p/e των δύο χρηματιστηρίων στο 13,6 και στο 12,6 αντίστοιχα, έναντι του 11,6 για τον DAX , σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters Datastream.

Όπως υπογραμμίζει η JP Morgan,  αναγνωρίζει ότι οι μετοχές της περιφέρειας έχουν πραγματοποιήσει re-rating και μάλιστα έντονα το τελευταίο διάστημα, και υπάρχει ο κίνδυνος ότι η περίοδος αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ τριμήνου  να βάλει φρένο στην άνοδο, ωστόσο οποιαδήποτε ενδεχόμενη βουτιά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία αγοράς.

Η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι η τρέχουσα ανάκαμψη στις μετοχές της ευρω-περιφέρειας ωχριά σε σύγκριση με το παρελθόν των ακραία χαμηλών επιδόσεών τους, που σημαίνει ότι « αυτή η αντιστροφή της τάσης, θα μπορούσε να έχει τεράστια δυναμική» .

Από την άποψη των οικονομικών στοιχείων , η περιφέρεια έχει ήδη αρχίσει να μειώνει το χάσμα με τον πυρήνα , όπως φαίνεται και στην πρόσφατη ανάκαμψη των δεικτών PMI και της ψυχολογίας των καταναλωτών .

Η JP Morgan τέλος τονίζει ότι κορυφαία της επιλογή από την περιφέρεια είναι ο τραπεζικός κλάδος.

ΧΣ

Facebook Comments