Μετά την JP Morgan χθες, και η Nomura υπογραμμίζει την προτίμησή της για τις αγορές της περιφέρειας της Ευρωζώνης, σημειώνοντας πως «βλέπει» σημαντική άνοδο στους επόμενους 6 με 12 μήνες.

Όπως τονίζει, από τις αγορές της Ευρώπης προτιμά τις «περιφερειακές» αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έναντι  αυτών  της Ελβετίας και της Βρετανίας.

Υπήρξε μια έντονη ανακατανομή στις ευρωπαϊκές μετοχές το τελευταίο διάστημα, όπως σημειώνει αλλά παρ όλα αυτά, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αγορά θα σημειώσει περαιτέρω ράλι στους επόμενους 6-12 μήνες.

Λαμβάνοντας, πάντως, υπόψη την πρόσφατη υπεραπόδοση, καθώς και τα κέρδη της τάξης του 33% που σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές από τον Ιούνιο του 2012,  οι επενδυτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν πλέον στην Ευρώπη μπορεί να γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί σχετικά με το πού επενδύουν, επισημαίνει ο ιαπωνικός οίκος.

Η Nomura σημειώνει ότι η Ιταλία και η Ισπανία προσφέρουν τις «πιο ελκυστικές προοπτικές αποδόσεων», ενώ υπογραμμίζει τις φθηνές αποτιμήσεις που έχουν οι μετοχές του συνόλου της ευρω-περιφέρειας, οι οποίες είναι πιο ελκυστικές από τις αγορές του πυρήνα της Ευρωζώνης.

Αντίθετα, οι «υψηλότερης ποιότητας» και πιο «αμυντικές» αγορές, όπως η Ελβετία και η Βρετανία, είναι πλέον υπερτιμημένες κι έτσι η Nomura διατηρεί underweight στάση, ενώ overweight στάση τηρεί για τη Γερμανία, παρόλο που ο DAX  άγγιξε νέα ​​επίπεδα ρεκόρ αυτές τις ημέρες.
 

Facebook Comments