Λογική και αναμενόμενη η διόρθωση στο Χρηματιστήριο από το εύρος της οποίας θα εξαρτηθεί η αντίδραση της επόμενης μέρας, ενδεχομένως και τα νέα υψηλά. Τo stock picking εντοπίστηκε στην περιοχή των 1.200 μονάδων.

Πλέον, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, όσο μικρότερη είναι η διόρθωση, δηλαδή μέχρι τις 1.150 – 1.170, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες νέας έκρηξης. Από την άλλη όμως, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, ακόμα και 10% διόρθωση να έρθει στο Χρηματιστήριο, μερικές αποτιμήσεις κυρίως από τον FTSE 25 θα είναι και πάλι ακριβές. Τυχόν διόρθωση κάτω από τις 1.000 μονάδες, επισημαίνουν οι αναλυτές, σημαίνει ότι η αντίδραση που είδαμε μέχρι τώρα είναι κούφια και πρόσκαιρη, χωρίς βάθος.

Πάντως, οι συναλλαγές αποδεικνύουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον, έστω κι αν τα funds που επενδύουν είναι επιθετικά και στην πρώτη «στραβή», δηλαδή στο παραμικρό κακό νέο θα βγουν. Η αγορά στρέφει την προσοχή της πάντως, σε μετοχές που υστερούν σε αποδόσεις, φέρνοντας στο προσκήνιο την Ιντραλότ, που στην περιοχή των 2 ευρώ σπάει κάποιες τεχνικές αντιστάσεις, δίδοντας το έναυσμα για κίνηση πιο ψηλά. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένες μετοχές της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπως ο Δρομέας, που έχουν χάσει το πάρτι που συντελείται στην αγορά από τις 15 Ιουλίου κι έπειτα.

Την Τετάρτη, πωλητές έχουν βγει στην Εθνική, που καταγράφει πτώση πάνω από 5%, στα 4,46 ευρώ, Alpha πάνω από 5% και Πειραιώς κοντά στο 3,5%. Διόρθωση, επίσης, βγαίνει στην MIG, την ΕΧΑΕ, την Eurobank Properties, τον ΟΤΕ, την Τέρνα Ενεργειακή, τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τη ΜΕΤΚΑ και τον Μυτιληναίο. Οι απώλειες στον δείκτης ξεπερνούν το 3,8% και οι συναλλαγές τα 76 εκατ.

Facebook Comments