Σημαντικά κέρδη καταγράφει το EUR που «γυρίζει» το συναίσθημα από το USD λόγω των οικονομικών ανακοινώσεων των ΗΠΑ. Η εικόνα της ημέρας από το άνοιγμα της Ευρώπης έδειχνε ότι υπήρχε μικρή διάθεση των επενδυτών να αγοράσουν το USD πριν την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της FED σήμερα. Οι χειρότερες των εκτιμήσεων ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ ωστόσο είναι οι λόγοι που το USD χάνει (εκ νέου) το ενδιαφέρον και δέχεται πιέσεις.

Τα σημαντικότερα κέρδη στο EUR εμφανίζονται έναντι των commodity currencies αλλά και το GBP. Χαρακτηριστικό των όσων αναφέρουμε παραπάνω είναι ότι η ισοτιμία του EUR/USD μέσα στην ώρα ανοίγματος της Νέας Υόρκης κατορθώνει να κερδίσει πάνω από 50 pips και να σκαρφαλώσει πάνω από το 1.3800.

Τα χρηματιστήρια τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική συνέχισαν να κινούνται ανοδικά με τα σημαντικότερα κέρδη να καταγράφονται στον ισπανικό και τον ιταλικό δείκτη. Ο S&P500 μετά το άνοιγμα της Νέας Υόρκης περνάει σε νέα ιστορικά υψηλά με τον Dow Jones να βρίσκεται μια ανάσα από τα υψηλά.

Facebook Comments