Η JP Morgan στηρίζει το ευρωπαϊκό σχέδιο και διατηρεί την δέσμευσή της στην περιοχή, όπως σημειώνει ο Τζέιμι Ντίμον ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, ενώ τονίζει πως η τράπεζα δεν απέσυρε ποτέ τις επενδύσεις της από την Ελλάδα ή την Ισπανία.

Η Ευρωζώνη έχει διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια, έντονα, τόσο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση όσο και από την κρίση χρέους των αδύναμων χωρών-μελών της.

Ο Ντίμον δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για τα… πάνω και τα κάτω της οικονομίας της Ευρώπης και γι αυτό και η JP Morgan συνεχίζει να διατηρεί την παρουσία της στην περιοχή, με την ανάλογη διαχείρηση του ρίσκου που χρειάζεται.

Όπως υπογραμμίζει, το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ωστόσο, αν και η επενδυτική ψυχολογία έχει βελτιωθεί , τα προβλήματα που στοίχειωσαν την Ευρώπη δεν έχουν ακόμη διορθωθεί πλήρως.

Όπως άλλωστε έχει προειδοποιήσει και ο επικεφαλής της ΕΚΤ , Μάριο Ντράγκι, σημειώνει ο Ντίμον, ο δρόμος για την ανάκαμψη της Ευρώπης είναι αδύναμος, άνισος και ευάλωτος,  και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν.

Facebook Comments