Τη διατήρηση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και το 2014 ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών κατά τη νέα, χθεσινοβραδυνή, συνάντηση τους βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια με στόχο να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις για την αγροτική περιουσία.

Πρότειναν παράλληλα την αύξηση της επιβάρυνσης για την πολύ μεγάλη ακίνητη περιούσια μέσω του αντίστοιχου φόρου.

Ο υπουργός απάντησε ότι το ενιαίο τέλος έχει κριθεί αντισυνταγματικό και ότι η διατήρησή του θα δημιουργούσε νομικό πρόβλημα.

Παράλληλα, ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε στους περίπου 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση ακινήτων, περιθώριο μέχρι την Κυριακή το βράδυ να καταθέσουν προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί “γαλάζιοι” βουλευτές επιμένουν ότι προκαλείται υπερφορολόγηση της αγροτικής κατοικίας, ζητούν να μείνουν αφορολόγητες οι εγκαταλελειμμένες γαίες, να υπάρξει ελάφρυνση για τους χαμηλοεισοδηματίες αγρότες, να μειωθεί κατά 50% ο φόρος για τους κατ επάγγελμα αγρότες, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των μεγάλων αγροτεμαχίων.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το θέμα βελτιώσεων στο θέμα του φόρου ακινήτων, αλλά πάνω σε λογική βάση, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Να κατανοήσει ο υπουργός Οικονομικών και το επιτελείο του «το άδικο των ρυθμίσεων στο φορολογικό νομοσχέδιο, και να καταστεί αυτό πιο δίκαιο» ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ, όπως ανέφερε ήδη από την Πέμπτη το μεσημέρι ο Ιορδάνης Τζαμτζής μετά την πρώτη συνάντηση που είχε, μαζί με άλλους συναδέλφους του με τον κ. Στουρνάρα στην πλατεία Συντάγματος.

Facebook Comments