Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας, όλοι μέλη της Χρυσής Αυγής, είναι ο αιματηρός απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης που εξαπελύθη χθες νωρίς το βράδυ, γύρω στις 7 μ.μ., κατά ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στη λεωφόρο Ηρακλείου 426. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Μ. Κωνσταντίνου, σε απόσταση ενός τετραγώνου από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, κατέβηκαν από τη μηχανή, κινήθηκαν πεζή μέχρι τα γραφεία και άνοιξαν πυρ κατά τριών νεαρών ατόμων, με όπλο 9 χιλιοστών (πιθανότατα πιστόλι), και αποχώρησαν με τη μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι η μοτοσικλέτα ήταν σκούρου χρώματος, ενώ οι δράστες φορούσαν κράνη χρώματος άσπρου ο ένας και μαύρου ο δεύτερος, με κατεβασμένα τα προστατευτικά του προσώπου, προκειμένου να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Ο ένας νεαρός έπεσε σχεδόν αμέσως νεκρός από τρεις σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα, ο δεύτερος, ο οποίος δέχθηκε επίσης τρεις σφαίρες στα ίδια σημεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, όπου εξέπνευσε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ το τρίτο θύμα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γεννηματά και υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς σφαίρα διαπέρασε το αριστερό ημιθωράκιο και τη σπλήνα. Ο χώρος της επίθεσης αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αμέσως μετά την επίθεση.

Μάλιστα στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Στελέχη της Χρυσής Αυγής δήλωσαν από τα πρώτα λεπτά ότι τα θύματα ήταν στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νέου Ηρακλείου, 22 και 27 ετών, αντίστοιχα. Παράλληλα, εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της.

«Καθαρό» το όπλο της επίθεσης

«Καθαρό» είναι, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην αιματηρή επίθεση έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλοι οι κάλυκες -12 στο σύνολο- που περισυνελέγησαν από το σημείο της επίθεσης προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα πιστόλι τύπου Zastava, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση.

Οι έρευνες για την υπόθεση, η οποία έχει ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την περιοχή να παραμένει αποκλεισμένη.

 Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας

Ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο στις 19.35. Έφερε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.

Κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών και θωρακοχειρουργών έγινε στον 29χρονο σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα με ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο, η κατάσταση του 29χρονου παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

Facebook Comments