Τα μεγάλα discounts που δίνουν οι εισηγμένες για να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο οι ξένοι, αποτελούν το πάτημα για τη διόρθωση στην αγορά. Τρανή απόδειξη η είσοδος του York Capital στην ΓΕΚ/Τέρνα που γίνεται μέσω έκδοσης ομολογιακού δανείου στα 2,5 ευρώ, η μετοχή στοιχίζει στο ταμπλό αυτή την ώρα 3,08 ευρώ.

Ταυτόχρονα, όπως έχει αποκαλύψει το «Μ», οι ξένοι ζητούν να μπουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός το οποίο, αν τελικά συμβεί, να επηρεάσει δυσμενώς τα προσδοκώμενα έσοδα από το ΤΧΣ. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά παρατηρεί ότι η όλη κίνηση του δείκτη και των μετοχών προς τα πάνω κρύβει μόχλευση.

Η μετοχή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Μυτιληναίου, που κινείται ανοδικά και νωρίτερα βρέθηκε σε νέα υψηλά, στα επίπεδα των 6,19 ευρώ, έπειτα από την επιτυχή έκβαση της διαιτησίας ανάμεσα στο Αλουμίνιο και την ΔΕΗ, κάτι που καθιστά το Αλουμίνιο ευθέως ανταγωνιστικό σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού. Σημειωτέον, ότι εντός των ημερών θα πρέπει να αναμένονται νεότερες θετικές εκθέσεις για τον όμιλο. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφει πτώση πάνω από 4%, στα 10,26 ευρώ. Από εκεί και πέρα, πωλητές βγαίνουν σε όλο το φάσμα του ταμπλό, αλλά με χαμηλό τζίρο, μόλις 24 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι επενδυτές παραμένουν στις θέσεις τους.

Profit taking σε ΕΥΔΑΠ, MIG, απώλειες στην Εθνική και την Πειραιώς (σ.σ. το πακέτο που πέρασε στα funds από την BCP έγινε στο 1,5 ευρώ), με τη μετοχή τώρα στο 1,44, πιέσεις στον ΟΠΑΠ που υποχωρεί στα 9 ευρώ και στα 8,69 ευρώ ο ΟΤΕ με απώλειες 2,36%. Η στήριξη, σύμφωνα με τους αναλυτές, βγαίνει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών μεταξύ των 1.100 – 1.120 μονάδων και σε περίπτωση διάσπασης στις 1.070 μονάδες.  Οι αναλυτές μιλούν για διόρθωση της τάξης του 10%, από τα υψηλά των 1.200 μονάδων, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία επανατοποθετήσεων.

Facebook Comments