Η Barclays εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές μετοχές θα «τρέξουν» με ράλι της τάξης του 23% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, με ηγέτες τις αγορές τις περιφέρειας, και ειδικά την ισπανική και την ιταλική αγορά, καθώς η  αύξηση της κερδοφορίας στις εταιρείες τις περιοχής, θα προσελκύσει όλο και περισσότερους επενδυτές. 

Όπως σημειώνει η τράπεζα,  ο πιο ισχυρός «δείκτης» αυτή τη στιγμή, ο οποίος και θα οδηγήσει στην εκτόξευση των ευρωπαϊκών αγορών το επόμενο διάστημα, είναι το σημαντικό discount της Ευρώπης σε σύγκριση με τις αμερικανικές αγορές, που αγγίζει σήμερα το 30%, και είναι πολύ χαμηλότερο του ιστορικού μέσου όρου.

Αν και η Barclays τονίζει ότι δεν θεωρεί πως οι ιστορικές αποδόσεις είναι ενδεικτικές των μελλοντικών αποδόσεων, ωστόσο επισημαίνει πως στο παρελθόν, όταν υπήρξε σημαντικό discount στην Ευρώπη σε σχέση με τις ΗΠΑ,  αποδείχθηκε στην συνέχεια, τεράστια επενδυτική ευκαιρία στις μετοχές της περιοχής.

Η τράπεζα βλέπει τον δείκτη STOXX Europe 600 να σημειώνει άνοδο 23% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, στις 400 μονάδες, ενώ εκτιμά ότι οι αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας θα υπεραποδόσουν αυτών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Συστήνουμε overweight στάση στις αγορές των χωρών που χτυπήθηκαν από την κρίση χρέους, καθώς οι οικονομολόγοι μας αναμένουν σημαντική ανάκαμψη στο ΑΕΠ των χωρών της ευρω-περιφέρειας το 2014», όπως καταλήγει η Barclays.

Facebook Comments